Semmi nincs ingyen

Biztonságban az Interneten

 

Semmi nincs ingyen!

 

Az Internetre is igaz, ami általában mindenre: semmi nincs ingyen. Sok olyan hirdetést láthatsz, ami azt írja, hogy ingyenes a cucc, de azért add meg a bankkártya adataidat. Ilyenkor biztos lehetsz, hogy az apró betűs részben szerepel, hogy kb. az első hét után vonják a számládról az árát. 

Semmi sincs ingyen a neten sem!

Nagyon sokan és sokféleképpen beleestek már ebbe a csapdába. Mindig vannak kezdő Internet használók, akik eddig csak hírből hallották, hogy „az Interneten minden van” és sok minden ingyen. Így az első hitelesnek tűnő reklámnak bedőlnek. Ez természetes folyamat, a TV reklámokhoz – pedig az sem kevés – szokott ember eleinte könnyen beleszédül a hatalmas adat- és reklámmennyiségbe, ami a Neten rázúdul. 

Ráadásul az emberekben könnyen felmerül ez a hozzáállás:

le van írva (még ha névtelenül is)  —>  tehát már mások is látták —> tehát biztos igaz. 

 

Néha olyan reklámot is láthatsz, amiben csodaszert nyomnak az arcodba, és azt írják, hogy “mindenre jó, de az orvosok eltitkolják“. Egy „szakértő” (lehetőleg fehér köpenyben) viszont “felfedi a titkot”. Ilyenkor még a honlapok által feldobott „sütik”-et se engedélyezd, és gyorsan zárd be a honlapot. 

Indulj ki abból, hogy milyen széthúzó lény az ember: egy általános iskolai szülői értekezleten a szülők még abban sem tudnak könnyedén megegyezni, hogy hová menjenek a gyerekek osztálykirándulásra, mert 15-en 40 célt neveznek meg, és mindenki vehemensen védi a saját igazát, ezzel szemben az összeesküvés elméletek alapján az orvosok olyan emberek, akik a nagy közös cél (a „létező” csodaszer eltitkolása☺) érdekében teljesen egyet tudnak érteni(!) egymással.

 

Célszerű utánanézni fórumokon, vagy ismerősöktől informálódni arról a szolgáltatásról, termékről vagy honlapról, amire éppen regisztrálni akarsz. Arra azonban készülj fel, hogy az emberek nem szívesen ismerik be, hogy ha pénzt költöttek egy csodaszerre, és az mégsem váltotta be a reményeket. „Használ az!”, „Nekem jó volt”, vagy „Szerintem jó” – hangzik el sok esetben, de ha rákérdezel, hogy miért gondolja így, sokszor csak bizonytalan, zavart válaszokat kapsz. Na, ez biztos, hogy nem jó, de még reménykedik az illető.

Author: admin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük